Başkan Karabacak mesajında; Gazi Mustafa Kemal Atatürk  16 Ocak 1923’te, Kasr-ı Hümayun’da gazetecilerle yaptığı toplantının ardından ilk defa cumhuriyet fikrini ortaya koymuştur. Bu önemli gün hiç şüphesiz ki Kocaeli ilimiz için ayrı bir gurur kaynağıdır. Bu önemli günde basınımızın emektar çalışanlarını saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
Demokratik sistemin en önemli unsurlarından bir tanesi olan özgür basın, kişi hak ve hürriyetleri ile  meslek ilkelerine bağlı kalmak koşuluyla, haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok önemli bir misyonu üstlenmektedir. Basın mensubu arkadaşlarımız, çok iyi biliyoruz ki görevlerini en iyi şekilde yerine getirme adına her türlü fedakârlığı göstermektedirler. Değerli basın mensuplarımızın çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması, kuşkusuz ki yerel ve ulusal medyamıza güç katacaktır. Bizlerde yerel yöneticiler olarak her zaman basın mensubu arkadaşlarımızın yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizde basın mensubu arkadaşlarımız adına önemli çalışmaları hayata geçiren  Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Çetin Gürol ve Yönetim Kurulu üyelerine  teşekkür ediyor, tüm basın emekçisi arkadaşlarımızın 16 Ocak Basın Onur Günü’nü kutluyorum.