SICAKLIK 10 DERECE DÜŞECEK
Ancak bugünden itibaren hafta ortasına kadar kuzey iç ve batı kesimlerinde hava sıcaklığında 4 ila 10 derecelik düşüş bekleniyor.
Bugün kuzey kesimlerde sağanak yağış geçişleri bekleniyor. Özellikle Edirne, Tekirdağ, İstanbul ve Karadeniz kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak şeklinde yağışlar görülebilir. İstanbul bugün akşam saatlerinden itibaren yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağış etkili olabilir.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz kıyıları, Karabük, Kastamonu ve Ardahan çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Rize Çevreleri ile Artvin'in Kıyı İlçelerinde çok kuvvetli yağış bekleniyor. Yağışlar 00.00 - 15.00 saatleri arasında etkili olacak. Meteroloji'den yapılan açıklamada, "Yağışların; gece saatlerinden itibaren Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı ilçelerinde çok kuvvetli (51 - 75 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir" denildi.


FIRTINA GELİYOR

Batı Karadeniz'de Pazar akşam saatlerinden sonra rüzgarın kuvvetini artırarak doğu ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden 7 ila 9 (75-90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın; Salı günü sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir. Kuvvetli rüzgarların saat 21.00'de başlayıp etkisini salı günü 09.00'a kadar sürdürmesi tahmin ediliyor.
Marmara ve Kuzey Ege'de Pazartesi günü (17.10.2016) ilk saatlerden itibaren rüzgarın kuvvetini artırarak kuzey ve kuzeydoğu (yıldız ve poyraz) yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın; Salı günü (18.10.2016) akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

YENİ HAFTA YAĞIŞLI BAŞLIYOR

Bugün yurdun büyük bir bölümünde yağışlar etkili olacak. Yağışların yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Özellikle rakımı yüksek kesimlerde ise gece ve sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar görülebilir.

O İLLERE KAR GELİYOR

Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in kıyı kesimleri, Ağrı, Kars, Ardahan çevrelerinde yağış kendini gösterecek. Sivas çevreleri yine gece ve sabah saatlerinde Ardahan, Kars, Ağrı çevrelerinde yağışlar karla karışık yağmur ve kar şeklinde olabilir. Sıcaklıklarda pazartesi gününden itibaren düşüş bekleniyor.Batı Karadeniz ve Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden rüzgar kuvvetli şekilde esecek.
Salı günü yağışların özellikle Tekirdağ, İstanbul, Kırklareli, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda Kars, Ağrı, Iğdır ve Erzurum çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde yağışlar görülecek. Sıcaklıklar salı günü düşmeye devam edecek. Gece ve sabah saatlerinde rakım yüksek kesimlerde yağışlar karla karışık ve kar şeklinde görülebilir.