Çayırova Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı öncesi gündem dışı bölümünde ilk olarak CHP’li Abdulkadir Honca, söz aldı. Çayırova Belediyesi’nin halk meclisinde sorunlar çözülmediğini ifade eden Abdulkadir Honca, “Emek ve İnönü Mahallesi’nde kentsel dönüşeme karşı kurulan derneğe başkanlık tarafından randevu talebine bir türlü cevap verilmiyor. Çayırova’daki semt polikliniğinde doktor sıkıntısı var. Eriş Meydanı’nda proje çizildi. Ancak projenin akıbeti ne olduğunu merak ediyoruz. Çayırova’da 39 tane var ve bu camilere yardım yapılıyor. Çayırova’da bir tane cemevi var. Cemevine de belediye tarafında yardım yapılmalı. Özgecan Aslan’ın adının Çayırova’da bir para verilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.
 
ELEŞTİRİLERİ DİKKATE ALIYORUZ
Sorularla ilgili olarak meclise başkanlık eden Yusuf Turan, “Eleştirilerinizi dikkate alıyoruz. Emek ve İnönü Mahallesi’nin derneğin açtığı dava ve belediyenin çalışmalarını tamamlasın. Derneği davet ederiz. Gerekli belgeler geldiği zaman randevu talebini görüşürüz. Semt polikliniğinde konusunda haklısınız. Bu konuda bölge bakanlarına ve milletvekillerine ileteceğiz. Hem personel hem hastane sorununu çözme konusunda gerekli çalışmanın yapılmasını sağlayacağız” dedi.
 
MECLİS ÜYELERİ BİLGİLENDİRİLMİYOR
Saadet Partili Meclis Üyesi Zeki Özçelik de gündem dışı kısmında söz alarak şöyle konuştu, “Bu meclisten sonraki meclis bir yılını dolduracak. Belediye başkanı bir yıl süre isteyerek daha sonra çalışmalarla ilgili sunum yapacağı sözünü vermişti. Bugüne kadar meclise gelen maddelerde belediyenin rutin işlerinin olduğunu gördük. Çayırova’nın geleceği ile ilgili olarak aldığımız bir karar yok. Bu konuda eksiğiz. Bir yıldır marka bir ilçe yaratamıyoruz. Meclis üyelerinin bilgilendirilmesi konusunda da eksik var. Meclis çalışmalarıyla ilgili olarak meclis üyeleri bilgilendirilmiyor. Bilgi evi kurulmuş. Bu bilgi evinin yerini meclis üyeleri bilmiyor.
 
125 MİLYON GELİR 93 MİLYON YATIRIM
Bir yıllık mecliste belediye başkanı tüm çalışmaları büyükşehir belediyesi ile yapacağını söylüyor. Büyükşehir belediyesi geçtiğimiz beş yılda Çayırova’dan 125 milyon gelir elde ederken 93 milyon TL’lik yatırım yapılmış. Çayırova Belediyesi’nin 63 milyon borcu var denildi. Rakamlar üzerinden oynayıp kendi kendimizi kandırmayalım. Kaynak yaratma konusunda bir girişim olmadı. Emek Mahallesi’ndeki sorun ile belediye arasındaki en büyük sorun iletişim sorunudur. Belediye mahkeme sonucuna itiraz etmedi. Kadına şiddet meselesi imam meselesidir” dedi.
 
AHİRETTE HESAP VERECEĞİZ
Gündemin beşinci maddesi olan ilçe sınırları içerisinde bulunan 737 ada 1 nolu parsel bitişiğinde kadastral yol ile 676 ada 2 nolu parselin kuzeyinde yer alan tescil harici alanda imar plan tadilatı yapılması ile ilgili olarak CHP’li meclis üyesi Abdulkadir Honca, “Birilerine rant sağlanılıyor ” dedi. SP’li Meclis Üyesi Ali Uçar ise madde ile ilgili, “Bir otelin hemen arkasında bulunan yer otelin parkı olarak kullanılmak isteniliyor. Bu hukuki değil. Rica ediyorum bu millet bize bu görevi verirken bunun kul hakkı var. Bu konuyu araştırın. Yarın ahirette bunun hesabını vereceğiz. Burada yerle ilgili bize gelen bir rapor veya bilgi yok. Hukuki araştırmalarımız devam ediyor. Gerekirse konuyu adliyeye taşıyacağız” dedi. Diğer bir SP’li Mustafa Necati Kaya da, “Ramada Otel’in hemen arkasında söz edilen bir yer. Burada yerin kaydırılmasıyla ilgili Cengiz Bey sizin çocuğunuzun oyun oynayacağı bir yer. Biz sizi halka şikâyet edeceğiz” diye konuştu. Beşinci maddesi oyçokluğuyla kabul edilirken Çayırova Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı 1 Nisan saat 15.00 da yapılacak.