Kocaeli'nin Çayırova ilçesinden bir grup vatandaş, AKP’nin temayül yoklamasının yapıldığı İzmit’teki Antikkapı Restaurant’a protesto amacıyla gelmek isteyince,

Kuruçuşme turnikelerinde polis tarafından engellendi. Polis, bazı kişileri gözaltına aldı.

Çayırova ilçesinin Emek ve İnönü Mahallelerinde bir süreden beri ciddi sıkıntı yaşanıyor.  Baüyükşehir Belediyesi, bu iki mahalleyi kentsel dönüşüm kapsamına almış, bölge sakinleri bu karara tepki göstermişti.

Çayırovalılar bugüne kadar her fırsatta “Kentsel Dönüşüm” uygulamasına tepkilerini ifade etmeye çalıştılar. Çayırova Emek Mahallesi’nden 3 otobüsle İzmit’e gelen grup Kuruçeşme turnikelerinde inip, AKP’nin yoklamasının yapıldığı Antikkapı’ya yürümek istedi. Polis engeli ile karşılayan Çayırovalılar  yürümelerine izin verilmemesine tepki gösterdiler. Olayı öğrenen AKP Çayırova ilçe Başkanı  Nazmi Özmen, hemşerileri ile görüşüp, yatıştırmak için Kuruçeşme turnikelerine geldi.  Özmen, vatandaşların tepkisinin mutlaka dikkate alınacağını söyledi. Ancak grup, yürüme talebinde direndi.  polisle Çayırovalılar arasında çıkan olaylar nedeniyle  hem TEM Otoyolu, hem D-100’de trafik Kuruçeşme Turnikeleri bölgesinde bir süre tamamen durdu. Polis, 3’ü kadın 6 kişiyi gözaltına aldı. Yürümeleri engellenen Çayırovalılar geldikleri otobüslere binerek geri döndüler.