Başta  Kocaeli olmak üzere  İstanbul,  Bursa,  Eskişehir ve  Sakarya'nın yanı sıra diğer çevre illerden de turlarla ziyaretçi gelen  Darıca Kuş Cenneti Hayvanat ve Botanik Bahçesi'nde 200 türde yaklaşık 2 bin hayvan barınıyor. Botanik Parkı'nda 600 ayrı türden 8 bin bitki bulunuyor.

Bugün hayvanat bahçesine  İtalya'nın Valbremboo Zoo Hayvanat Bahçesinden çizgili sırtlan getirildi.

Darıca Hayvanat Bahçesi'ne  Türkiye'nin ilk çizgili sırtlanı getirildiğini söyleyen Hayvanat Bahçesi Genel Müdürü  Yücel Yılmaz,  Türkiye'nin ilk çizgili sırtlanını araçtan indirip kafesine bıraktık.  İtalya'nın Valbremboo Zoo Hayvanat Bahçesinden geliyor. 3 yaşında. Dişi, inşallah bir gün sonra da  Almanya'dan erkek olanı gelecek. Çizgili sırtlanlar aslında  Türkiye'ye özgü bir tür. Geçmiş yıllarda  Türkiye'de bol miktarda görülen, günümüzde de bakanlık tarafından foto kapanlarla zaman zaman tespit edilen hayvanlardır . dedi.

Artık çizgili sırtlanın  Türkiye'de yok denecek kadar az olduğunu söyleyen Yılmaz konuşmasını söyle sürdürdü

Türkiye'de yok denecek kadar azlar. Ayrıca  Asya'da yaşıyorlar. Bu bildiğimiz belgesellerdeki  Afrika sırtlanlarından farkı çizgili olması. Diğerleri noktalı oluyor. İkincisi çizgili sırtlanlar çoğunlukla tek yaşıyorlar, ya da çok küçük aile grupları oluşturuyorlar. Afrikadakiler bildiğiniz gibi sürü halinde yaşıyorlar. 15-18 yıl kadar ömürleri var. Genelde etçil ama bol miktarda da sebze ve meyve yiyen hayvanlar. Avlanmayı pek sevmezler, genelde leş yiyiyorlar. Ama ihtiyaç olduğu zaman avlanıyorlar. Küçük hayvanlar, kemirgenler, sürüngenler bunun yanında koyun hatta köpek bile avlayarak beslendikleri görülmüştür. dedi.

Türkiye'nin ilk çizgili sırtlanının biraz nazlı çıktığını söyleyen Yılmaz, Uzun bir yolculuktan sonra kafesinden çıkmamakla inat ediyor. Bizde rahatsız etmiyoruz. Kendi kendine çıksın diye. Bu gece kafesi açık sabaha kadar bekleyecek. Bir iki saat sonra sakinleşince kendisi yerine geçmiş olacak. Çizgili sırtlanımız yaklaşık bir saat önce geldi. Bazı şeyleri deneyerek çıkartabiliriz ama onu yapmayacağız. Hayvan huysuzlanmasın diye. Gece kendi kendine çıkacaktır.