Özellikle son bir haftadır kokunun çoğaldığı, mahallelinin pencerelerini açamadığı ve küçük çocuklarını dışarı çıkarmadığı belirtiliyor.  Yeşili koruma ve Çevreyi yaşatma Derneği başkanı Ahmet Cebeci, “Bu kokuyla sürekli karşı karşıyayız, son üç gündür de kapı pencerelerimizi açamayacak kadar yoğun bir kokuyla karşı karşıyayız. Çevre şehircilik il müdürlüğüne bildirdik, belediyeye de bildirdik. Belediyeyi aradıktan sonra koku biraz azaldı gibi fakat yine devam ediyor. Bizi mahallemizde çıkararak yerlerimize kimyasal tanklar yerleştirmek isteyen firmaların bu kokuyu bilinçli olarak bıraktığını düşünüyoruz.

Etrafımızda kimyasal koku salan dört büyük fabrika var, bunlar, Solventaş, Altıntel, Yılport ve Polisan fabrikalarıdır. Mahallemize en yakın olan Solventaş ve Altıntel’dir, büyük ihtimal bu iki fabrikadan geliyordur. Artık yeter diyoruz, hayatımızı hiçe sayan sanayiciye yeter. Sanayiye karşı değiliz fakat onlar bize karşı gibi görünüyor, bizi buradan göndermek için bu kokuyu salıyorlar. Psikolojik baskı uygulayım evlerimizi bırakıp gitmemizi istiyorlar.”dedi.

 

Adatepe Mahallesi’nde 10 yıl muhtarlık yapan Mustafa Cebeci ise, kokudan nefes alamayacak hale geldiklerini belirterek, “ Koku üç gündür dayanılmaz hale geldi, biri sesimizi duysun istiyoruz. Bizim mahallemiz ormanla çevirili Dilovası’nın en havadar mahallesi iken, şimdi en mağdur mahallesi oldu. Kokudan dışarı çıkamıyoruz, insanların çoğu hasta, boğazlarımız şişiyor nefes alamıyoruz. Bizi resmen rahatsız ediyorlar, mahallemizi terk edelim diye taciz ediyorlar. Artık bu işe devlet el atmalı, biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? Bu ülkeye askerlik yapmıyor vergi ödemiyor muyuz? Kim haklarımızı savunacak, yetkililerden acil yardım bekliyoruz.”diye konuştu.