Dilovası’nda yeni dönemin yaz okulları görkemli bir törenle ve rekorla başladı. 12 ana branşta yaklaşık 1250 öğrencinin müracaat ettiği yaz spor okulu Belediye Başkanı Ali Toltar’ın katıldığı malzeme dağıtım töreni ile start verdi. Organizasyon içinde Dilovası Belediyesi ile birlikte İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,  İlçe Müftülüğü, Halk Eğitim Merkezi  ve İlim Yayma Cemiyeti Dilovası Şubesi yer alıyor.

8  - 18 YAŞ ARALIĞINDA

Yaz spor okulları 8-18 yaş aralığındaki herkese hitap ederek futbol, basketbol, voleybol, yüzme, güreş, atletizm, çim hokeyi, karate, Kick box, Wushu, masa tenisi, satranç ana dallarında eğitim verecek. Malzeme dağıtımı ve açılış töreninde konuşan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, “Bizler geleceğe yönelik bir yönetim anlayışına sahibiz. Daha sağlıklı daha dinamik ve daha güçlü bir neslin yetişmesi için elimizden geleni fazlasıyla yapmaya çalışacağız” dedi. Toltar şöyle devam etti:

İKİ MAHALLEYE SEYYAR HAVUZ

“Belediye olarak sadece yol ve asfalt yapmıyoruz sportif alanda da her türlü etkinliğe önem veriyoruz. Bugün de burada 20 hoca eğitmen öncülüğünde 1250 öğrencimize malzeme dağıtıyoruz. 750 öğrencimizin malzemesi dağıtıldı 500’e yakın öğrencimizin de malzemelerini dağıtacağız. Bizler gerçekten spora ve sporcuya önem veriyoruz. Dinamik, güçlü ve başarılı bir nesil yetiştirmek için çocuklarımıza destek oluyoruz. Yaz spor okullarını geçen seneye göre daha da güçlendirdik. Ayrıca seyyar havuz iki mahallemizde iki ay süre ile sizlere hizmet verecek Diğer branşlar da etkinlikler de olacaklardır.  

SAĞLAM TEMELLER ÜZERİNDE

Amacımız öncelikle yaz tatiline giren çocuklarımızın sosyal çevre edinmelerini sağlamak, sokak kültüründen uzaklaştırmak, sağlıklı, bilinçli ve topluma yararlı bireyler olmasına katkı sunmaktır. Aynı zamanda bu eğitime yıl boyunca süreklilik kazandırarak alt yapısına sporcu kazandırmayı ve gelecekte sağlam temeller üzerine oturtmayı hedefliyoruz. Hocalarımız yaptıkları öz verili çalışmalarla bunu başarmak için gece gündüz çalışmaktadırlar. Buradan tüm arkadaşlarıma çabalarından dolayı teşekkür ediyorum.”