Gebze Otogarı’nda bayram hareketliliği tüm yoğunluğu ile yaşanıyor.
Otobüs firmaların büyük bölümünde boş koltuk kalmadı. Gebze Otobüsçüler Yazıhaneciler Derneği Başkan Yardımcısı Kenan Temel, 13 Haziran’da okulların tatile girmesinin ardından 15 gün süreli yaşanan yoğunluk sonrası sektörün bir durgunluğa girdiğini, Ramazan Bayramı tatili ile birlikte ise tüm koltukları dolduran bir yoğunluğun yaşandığını dile getirdi.
 
Gebze Otogarı’nda bayram hareketliliği tüm yoğunluğu ile yaşanıyor. Yurdun dört bir tarafı için biletler bayram günleri için gidiş dönüş dahil olmak üzere tükenmişti. Toplu taşımacılıkta hava yolu şirketlerinin fiyatları olağanüstü şekilde geri çekmesi, çok sayıda otobüs işletmesinin kapatarak farklı firmalarda birleşmesi ile sıkıntılı bir süreç yaşayan camianın yüzü Ramazan Bayramı yoğunluğu ile gülmeye başladı. Yoğunluğun bugün öğen saatlerinden itibaren çok daha fazla yoğunlaşması bekleniyor. Bu sürece kadar bayramı farklı gerekçeler ile farklı il ve ilçelerde değerlendirmek isteyenlerden biletlerini erken edinenler amaçlarına ulaşabilecek ama özellikle bilet edinme işini bugüne bırakanların işi çok zor.
 
HAZİRAN’DAN BERİ DURGUNLUK VARDI
 
Gebze Otobüsçüler Yazıhaneciler Derneği Başkan Yardımcısı Kenan Temel, 13 Haziran’da okulların tatile girmesinin ardından 15 gün süreli yaşanan yoğunluk sonrası sektörün bir durgunluğa girdiğini, Ramazan Bayramı tatili ile birlikte ise tüm koltukları dolduran bir yoğunluğun yaşandığını dile getirdi. Bu yoğunluğun ağustos ayı sonuna kadar devam edeceğini öngördüklerini belirten Temel birçok kişinin yaz tatilini Ramazan sonrasına bırakmasından ötürü özellikle Ege ve Akdeniz’e yönelik taşımacılığın hareketli geçeceğini, yaz mevsiminin kısa sürmesinden ötürü ise Batı Karadeniz hattında kısmi bir hareketlilik olacağını, fındık ve çay toplama mevsiminden ötürü Doğu Karadeniz hattında yoğunluk olacağını kaydetti.