Gebze Dayanışması adına yapılan Gezi Direnişi sonrası evine baskın yapıldıktan sonra birkaç ay tutuklu yargılanan Mustafa Keskin tarafından okunan açıklamada, “Çarşı daima bu ülkenin vicdanı adına toplum içerisinde var olmuştur. 1982 darbe döneminde de vicdan ile topluma herhangi bir zümre tarafından kayrılmayan herkesin yanında olmuştur” denildi. Açıklamada ayrıca özetle şu görüşlere yer verildi:
 
TRAJEDİ DEĞİL KOMEDİ
 
 “Darbede antdemokratik teokrasilere karşı olan Çarşı Grubu bugün bu sıfatlarla yan yana getirilmeye çalıştırılıyorsa bu bir trajedi değil komedidir. Gebze Dayanışması olarak siyahla beyazın yanındayız. Bizler tüm dünyanın çok sesliliğini sergiliyoruz. Çarşı’nın kaderi Gezi Direnişi ile birlikte artık tüm Türkiye’deki işçilerin, emekçilerin kaderiyle birdir. Bizler Çarşı ile birlikte eşitlik, özgürlük ve barışı haykıracağız. Çarşı Grubu’ndan o kirli hukuk dışı ellerinizi çekin.”
 
YAKUP YILMAZ DA KATILDI
 
Çamlık Parkı önünde toplanıp Kent Meydanı, Eskiçarşı girişine kadar sloganlar eşliğinde yürüyen grubun basın açıklamasına CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Orhan, Gebze Belediye Başkan adayı Yakup Yılmaz, BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli ile ÖDP, ESP ve EMEP yönetici ve üyeleri de katılıp destek verdi.
 
GERİ TEPECEKTİR
 
Mustafa Keskin yazılı basın açıklamasının ardından Gezi Direnişi sonrası tutuklanma sürecini kamuoyu ile paylaşıp, “Çarşı Grubu, Van depremi sonrası insani dayanışmadır. Çarşı’ya ‘darbeci’ demek bizlerin kabul edemeyeceği bir tutum olduğu gibi tüm halkın desteğiyle bu saldırı geri tepecektir. Çarşı’ya ‘darbeci’ yaftasını vuran AKP zihniyetine bu yaftayı aynen iade ediyoruz” diye konuştu. Grup basın açıklaması sonrası sessizce dağıldı.