BAL 9’ncu Grup’ta zirveye ilk defa bu kadar yakın olan Gebzespor ilk yarı Erdi ile direğe takılıp Güney ile dünyaları kaçırdığı, Ercan’ın ağlara giden topunda ofsayta yakalandığı maçta Elmasbahçeler’e 3-0 yenilip hedef ertelemesi yaptı.
 
Menekşeler üç puan hesabıyla gittiği Bursa deplasmanından eli kolu boş döndü. Gebzespor taraftarının müthiş desteğiyle oynadığı ve zaman zaman Elmasbahçeler’i destekleyen efsanevi Bursaspor taraftar grubu Timsahlar’a tezahürat üstünlüğü sağladığı maçtan 3-0 yenik ayrıldı. Henüz 1’nci dakikada yediğimiz golle maça resmen 1-0 mağlup başlarken hemen iki dakika sonra Erdi ile kazandığımız serbest vuruşta üst direğe takıldık. 7’de Kaptan Kadir, Okan Agussi’ye müthiş bir ara pası çıkarttı ancak Elmasbahçeler kalecisi Onur daha erken davranıp topa sahip oldu.
 
GÜNEY’İN ŞANSI TUTMADI
 
 15’te Muhammed yerini Güney’e bıraktı. 20’de Agussi topla ceza sahasında buluştu. Çok şık bir çalımla çaprazda Onur ile karşı karşıya kaldı. Köşeye giden topu Onur kornere çeldi. Erdi’nin kornerinde Ercan topla buluştu ama iyi vuramayınca Onur rahat bloke etti. Güney, 33 ve 35’te iki mutlak pozisyonu harcarken 40’da ceza sahası dışından vuruşu üst direği yaladı. İkinci yarı ev sahibi daha baskın bir futbol sergilerken 55’te Mustafa Emre farkı ikiye çıkarttı.
 
MAÇ 70’NCİ DAKİKADA KIRILDI
 
70’nci dakika maçın kırılma dakikası oldu. Ercan’ın ağlara giden topu gol değeri kazanmazken itirazlar sonucu değiştirmedi. 72’de ilk golün sahibi Ömer, Gebzespor kalesine menekşelerin gardını düşüren golü kaydetti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Gebzespor sahadan 3-0 yenik ayrıldı. Bu sonuçla maç fazlasıyla ikinci sıradaki yerini koruyan Gebzespor önümüzdeki hafta evinde Sultanbeyli Belediyespor ile oynayacak. Dün Merinos Stadı’nda oynanan maçı GTO Başkanı Nail Çiler ile Gebze Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Mücahit Sak da takip etti.
 
ELMASBAHÇELERSPOR  3 - 0     GEBZESPOR
 
Stat: Merinos
 
Hakemler: Mehmet Avcı, Arif Dilmeç, Ahmet Eken – Nihat Ayrancı
 
 
 
ELMASBAHÇELERSPOR: Onur, Emir, Dursun, Adem, İsmail, Tuğberk, Yakup, Mustafa Emre(Dk.70 Emre), Sinan, Ömer (Dk.80 Cengiz), Mustafa Emrah (Dk.46 Cumaali)
 
Teknik Direktör: Sait Ulvi Özdemir
 
GEBZESPOR: Samet, Kadir, Erdi, Özkan, Muhammed (Dk.15 Güney), Cengiz, Vedat, Ömer Faruk, İsmail Özgür, Okan Agoussi, Ercan (Dk.79 Uğur)
 
Teknik Direktör: Erol Kapusuz
 
Gol: Dk.1 ve Dk.72 Ömer, Dk.55 Mustafa Emre (Elmasbahçelerspor)