Bugüne kadar kaybedilen puanların telafisinin olacağı bir buluşmaydı Yenibosnaspor maçı. Bunun bilincinde olan Eskiçarşı ve takım bu maça çok iyi hazırlanmıştı. Havanın güzel olması ile birlikte maça ilgi bir hayli fazlaydı. Tribün coşkusunu arkasına alan Gebzespor maça etkili başladı. Mor menekşeli futbolcular bugüne kadarki performanslarının çok üstünde bir efor sarf ettiler. Ve bu baskılı futbol golü getirdi. Muhhamet 15.dakikada menekşeyi 1-0 öne geçiren golü kaydetti.
 
Skor ve mücadele üstünlüğünü ele geçiren Gebzespor’da 41.dakikada Abel Cetrik ikinci sarı kartla oyun dışı kaydı. İlk sarı kartınıda haksız yere gören Abel’in atılması tribünlerde endişeye sebep oldu. Abel’in atılması ile birlikte ilk yarının son dakikalardında kalemizde bariz gol pozisyonları vermemizde endişeleri iyice artırdı. Rakip oyuncuların dahi atılmasını şaşkınlıkla izlediği Abel’in pozisyonunda maçın gözlemcisi notlarının arasına bu kakarın hakemin doğru karar verdiği yönünde idi.
 
Devre arasında Abel’in eksikliği nedeni ile ikinci yarıda büyük sıkıntı yaşayacağımızı düşünürken yüreklerini ortaya koyan menekşeli futbolcular iki kişilik mücadele ettiler. Ve 58.dakikada Recep ile farkı ikiye çıkardı. Bu golle coşan menekşemizi rahatlatan gol enişte Erdi’den geldi. Firikikten şık bir vuruşla skoru 3-0’a getiren Gebzeszpor ‘da bayram coşkusu yaşanıyordu. Uzatma dakikalarında gelen defansın hatası ile maçın skoru belirlendi 3-1.