Tek adaylı gerçekleşmesi beklenen CHP Dilovası İlçe Örgütü’nün kongresinde, mevcut başkan İrfan Ertürk’ün karşısına sürpriz bir şekilde Kerem Aydemir aday oldu. Kongrede oy kullanma işlemi bitti, oylar sayıldı. İrfan Ertürk, 3 oy farkla yeniden başkan oldu

 
 
CHP Dilovası ilçe kongresinde sonuçlar belli oldu. 50 parti delegesinden 43'ü oy kullandı. İrfan Ertürk 23 oy ile yeniden başkan olurken, Kerem Aydemir ise 20 oy aldı.
*
CHP Dilovası İlçe Örgütü’nün 3. olağan kongresi bugün gerçekleştirildi. Partinin ilçe binasında gerçekleşen kongreye; CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, il yöneticileri Şahin Yılmazel, Füsun Yıldız, Hüseyin Acurman, Harun Yıldızlı, Naim Keskin, Metin Düzgün, Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz, il eski başkanı Ferhan Şensoy, Dilovası Belediye Başkanı adayı olan Ercan Dalkılıç, eski milletvekili Salih Gün ve Mehmet Hilal Kaplan, CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, Dilovası Belediyesi meclis üyeleri, ilçe eski başkanı İsmail Kaya, Gebze Belediyesi meclis eski üyesi İsmail Bülbül, delegeler ve çok sayıda partili katıldı.
 

 
SÜRPRİZ ADAY ÇIKTI
Divan heyetinin seçilmesiyle başlayan ilçe kongresinde ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Divan başkanlığına eski vekil Mehmet Hilal Kaplan, divan üyeliğine de İbrahim Susan ve Duygu Kaya seçildi. Divanın oluşturulmasından sonra sürpriz bir gelişme yaşandı, Kerem Aydemir aday olduğunu açıkladı. İlçe faaliyetleriyle ilgili konuşma yapan mevcut ilçe başkanı ve yeni dönem adayı İrfan Ertürk, “İlçe örgütü olarak her zaman Dilovası halkının yanında olduk. Dilovası’nda başta çevre kirlililiği sorunu olmak üzere tüm sorunların kamuoyuna duyurulmasında elimizden geleni yaptık. Dilovası’na yapılmak istenen çöp tesisine karşı eyleme katıldık. Bu eylemin sonucunda yeni çöp tesisinin kurulmaması kararı alındı. STK’larla sürekli iletişim halinde olarak vatandaşların sorunlarını dinledik” dedi.
 
İKTİDAR OLMAK İÇİN
Ertürk şöyle devam etti: “Dilovası Fatih Mahallesi’nde bulunan Adatepe’ye kimyasal tankların yapılmak istenmesine karşı vatandaşlarla birlikte olduk. Mahallelilerin yer aldığı çadır kurulan eyleme de katıldık. Başarıyla sonuçlanan bu süreçte bizlerin yanında olan milletvekillerimize ve il başkanımıza teşekkür ediyorum. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde milletvekili adaylarımızla parti programı dahilinde çalışmalar yaptık. Her iki seçimde de halkımıza projelerimizi anlattık. Kadın kolları ve gençlik kollarıyla sürekli iletişim halinde olarak parti çalışmalarında bulunduk. Yaptığımız tüm çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. CHP’nin Dilovası’nda iktidar olması için adayız.” İrfan Ertürk daha sonra mali raporu okudu. Faaliyet ve mali rapor oy çokluğuyla kabul edildi.
 

 
İŞSİZLİK ARTIYOR
Raporların oylanmasından sonra CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay bir konuşma yaptı. Sarıbay, “İlçe başkanı olarak çıkan her iki adaya da başarılar diliyorum. Dilovası tam bir kanser ovası, burada yaşayanlara Allah yardımcı olsun. Ancak işsizlik gittikçe artıyor. Komşularımızla da sorunlu hale geldik. Suriye ve Rusya ile savaşa girme durumuna geldik. Basına vurulan prangalar bizleri üzdü. Devlet sırrı sayılan ancak daha önce birçok medyada çıkan bu görüntülerden dolayı Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanması bizi üzdü. Bugün Diyarbakır Baro Başkanı yaşamının yitirdi. Bu haber de bizi üzdü. Ailesine ve barosuna sabır diliyorum. Kongremizin Dilovası’na, Kocaeli’ye başarılar getirmesini diliyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından seçime geçildi.
 
İrfan Ertürk’ün listesi
Asil yönetim kurulu; İrfan Ertürk, Turhan Çakan, İsmail Hakkı Bülbül, Neriman Aydın, Bahattin Doğu, Naim Bozkurt, Kirman Söğütçü, İbrahim Susam, İsmail Demir, Cesim Sarıboğa, Ahmet Ak, İlhan Özlü ve Duygu Kaya.
Yedek yönetim kurulu; Emrah Demirbaş, Nail Temiz, Salim Ak, Furkan Söğütçü, Erdal İşleyen, Ömer Yıldırım, Ali Uyanık, Cengiz Doğu, Mustafa Dalğalı, Murat Güneş, Temur Sarı ve Salih Aksu. İl delegeleri; Ercan Dalkılıç, Recep Yıldız, İsmail Kaya, Bekir Yılandiloğlu ve İrfan Ertürk.
 
Kerem Aydemir listesi
Asil üyeler: Kerem Aydemir, Gökalp Erenoğlu, İlhan Özlü, Fatma Büyük, Koray sevinç, Metin Sözen, Hayati Sözen, İbrahim Susam, Kamil Yıldız, Yaşar Çakmak, Musa Gökdağ, Nurhan Belek, Naim Sonay.
Yedekler: Nihat Sarıboğa, Sabahat Belek, Engin Oktay, Reyhan Adıgüzel, Cevdet Elipek, Nevzat Yıldız. Hasan Karataş, Onur Akaya, Murat Aslan, Kutluay Yekebaş, Bilgin Polat, Fecri Elmas. İl delegeleri; Ercan dalkılıç, Salih gün, Alp Yılmazkaraosmanoğlu, Temur Sarı