Hükümet bir süredir iş arayan nitelikli genç işsizler için işsizlik maaşı çalışması yürütmekte. Yapılacak olan düzenlemeyle eğitim seviyesi yüksek olan gençler, 1500 TL işsizlik maaşı alabilecek.
 
Yaş grubu ve eğitim seviyesine göre işsizlik maaşı 1500 TL’ye kadar artacak:
İşsizlik maaşı uzun süreli işsizler için yaş grubuna göre bin 500 liraya kadar artırılırken, nitelikli gençlere daha fazla ödenek ayrılacak. Türkiye İş Kurumu, genç işsizlere yönelik eğitim programlarını artırırken, kendi işini kurmak isteyenlere de destek paketi sunacak. Yaklaşık 70.3 milyar liralık büyüklüğe ulaşan İşsizlik Fonu’nun mevduatta değerlendirilen kısmı artık kamu bankalarına yatırılacak. Hükümet’in üç yıllık yol haritası Orta Vadeli Program’da da öncelik gençler olmak üzere yaklaşık 2 milyon kişiye istihdam sözü çıktı. İşgücü piyasasında gençlerin istihdamını artırmak için kapsamlı bir çalışma yapıldı.
 
İşsizlik maaşı kimlere verilecek ?
 
İşsizlik maaşından yararlanılması için kişinin kendi kusuru dışında işten atılması temel şart, ancak yeterli değil. İşsizlik maaşı alabilmek için kişinin işten atılmadan önce 120 günü kesintisiz olmak üzere son 3 yıl içinde en az 600 gün prim ödemiş olması gerekiyor.