AKOM'dan İstanbullular için bir uyarı daha yapıldı. Açıklamada, yurt genelinin yarın Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği bildirildi. Soğuk ve karlı hava bir hafta sürecek. Yağışlar zaman zaman tipiye dönebilir. Kar yağışının İstanbul'u beyaza bürümesi bekleniyor.

25 SANTİMİ BULACAK

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürlüğü'nün verdiği bilgiye göre, şehir genelinde etkili olması beklenen kar yağışıyla hava sıcaklığının  yaklaşık 7 derece düşmesi bekleniyor.  Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur şeklinde  başlayacak olan kar yağışı gecenin ilk saatlerinden itibaren tüm şehri etkisi  altına alacak. Kar yağışı gece de etkisini sürdürecek. İstanbul'un yükseklerinde kar kalınlığının  20-25 santimi bulması bekleniyor.Ayrıca Çarşamba günü hızı saatte 60 kilometreye kadar ulaşan kuvvetli poyraz bekleniyor.  Pazar günü şehri terk etmesi beklenen kar yağışının, bu ayın ilk  haftasında İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı gibi olması  beklenmiyor.

ALARMA GEÇTİ...

İstanbul  Büyükşehir Belediye'sine bağlı Afet Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü (AKOM) meteorolojiden alınan ihbar doğrultusunda alarma geçti. İBB AKOM yarın 13:00'ten itibaren 7 bin personel ve bin 347 aracın görev alacağı tüm birimleri ile görevde olacak.Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da görülen kar yağışında yaşananların tekrarlanmaması için İBB'ye bağlı ekipler özellikle Mahmutbey bölgesinde Karayolları ekiplerine yardımcı olacak. İtfaiye, yol bakım, atık müdürlüğü gibi birimler de teyakkuzda olacak.