Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Tübitak’ın işbirliğinde gerçekleştirilen, eski Seka fabrikasından kalan 8 bin 560 metrekarelik alan üzerine kurulan, mekanın tarihi dokusuna sadık kalınarak restore edilen ve kağıt fabrikasının küllerinden yeniden doğan Kocaeli Bilim Merkezi, şimdilerde çocuklara ve gençlere ışık tutmaya hazırlanıyor.  

 

SANAL DÜNYA DEĞİL, GERÇEK

Merkezde özel tasarlanmış 200’e yakın deney düzeneği, çeşitli salonlarda sergilenecek. Geleceğin bilim insanları, özel çalışmaların yapılacağı atölyelerde herkese marifetlerini gösterecek. Bilimsel gösteri, toplantı ve söyleşilere ev sahipliği yapacak bilim sahnesi, merkezin dikkat çekici alanlarından yalnızca bir tanesi. Sergi alanları, her yıl Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen bilimsel sergilerini ağırlayacak.

HAYAL GÜCÜNÜ ARTTIRIYOR

Fizikten astronomiye, elektronikten biyolojiye, fen bilimlerinin dalları arasında, heyecanlı ve bir o kadar eğlenceli bir yolculuk için kurulmuş oyun atölyelerinde; bazen suyun nesneleri nasıl kaldırdığı, bazen de uçakların nasıl uçtuğu pratik olarak ziyaretçilere gösterilecek.  Merkezde, çocuklara bilimi küçük yaşta sevdirecek uygulamalar yer alacak.  Kocaeli Bilim Merkezi’ndeki atölyeler özellikle ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde eğitim alan çocukların okulda edindikleri teorik bilgiyi deneylerle pekiştirmeleri ve daha iyi kavramalarını sağlıyor. Robotlar, zeka oyunları ve özel düzenekler, hayal gücünü arttırıyor, analitik zekanın kullanımını tetikliyor.

ÖZEL BİR KÜTÜPHANE DE VAR

Merkez içerisinde toplam 680 metrekare alana yayılan atölyelerde Optik İllüzyon, Yanardağ Modeli, Hücre Modeli, 3-D Gözlük ve daha pek çok farklı alanda deneyler yapmaya imkan sağlanıyor. Fizik, kimya, biyoloji, matematik, popüler bilim, tarih, felsefe, evren ve gökyüzü gibi konularda ziyaretçilerine geniş bir kaynak sağlayan 1500 kitaplık özel kütüphane de merkezde yer alıyor. Teknoloji meraklıları için yeni bir dünya olacak Kocaeali bilim merkezi ile ilgili ayrıntılı bilginin bilimmerkezi.kocaeli.bel.tr, www.facebook.com/KocaeliBilimMerkezi ve www.kocaeli.bel.tr adreslerinden alınabileceği belirtildi.