Saldırgan mahkemede verdiği ifadedeki İzmit ayrıntısı dikkat çekti.İstanbul Çekmeköy'de belediye otobüsünde yolculuk yapan hemşire Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için tekme attığı gerekçesiyle 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan sanık Abdullah Çakıroğlu'nun tahliyesine karar verildi.
Anadolu 40. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada tutuklu sanık Abdullah Çakıroğlu ve avukatı ile Ayşegül Terzi ve çok sayıda kadın avukat hazır bulundu. Duruşmada kimlik tespiti yapılan Abdullah Çakıroğlu, bekar ve 10 yıldır özel güvenlik görevlisi olduğunu belirterek, lise mezunu olduğunu söyledi.  Mahkeme hakiminin kimlik tespitinin ardından iddianameyi okudu.  Savunma yapan Abdullah Çakıroğlu, epilepsi hastası olduğunu söyledi. Çakıroğlu, olayla ilgili olarak şöyle konuştu:  "Psikolojik rahatsızlığım var. Ege'de  bir hocaya gittim ama hangi il olduğunu hatırlamıyorum. Bana ilaçlar verdi. 1.5 yıl iyiydim ama daha sonra rahatsızlığım yine nüksetti. Olay da bu sırada gerçekleşti. Oturuşu müstehcendi. Kendisine doğru oturmasını söyledim. Yüzüyle bana sana ne gibi bir işaret yaptı. Önüme döndüm ama hazmedemedim. İstem dışı bir reflekste bulundum. Yaptığımı doğru bulmuyorum ama bayanın oturuşunu da doğru bulmuyorum."
"CİNLER BANA MUSALLAT OLDU"
Çakıroğlu, Erenköy Ruh ve Sinir hastalıkları Hastanesi'nde iki hafta tedavi gördüğünü belirterek, "İzmit bölgesinde de bir hocaya gittim. Orada beni okudular. Cinler musallat olmuş bana öyle dediler" şeklinde konuştu.