Yapılan operasyonda çete elebaşı dahil 13 kişi yakalandı. Birçok faili meçhul olay da aydınlatıldı.Kemalpaşa'daki bir fabrika 3 Mayıs'ta soyuldu. Fabrikaya giren hırsızlar, fabrikadaki kasayı açarak 1.5 milyon lirayla birlikte bazı ziynet eşyalarını çalarak kayıplara karıştı. Konuyu araştıran Jandarma daha önce de benzer bir çok suç işleyen organize bir suç örgütünün izine ulaştı. Başsavcılıkla koordineli olarak özel bir ekip oluşturuldu.

PTS'YE YAKALANMAMAK İÇİN...

Yapılan takip ve tahkikat neticesinde suç şebekesinin çalışma usulleri ve faaliyetleri detaylı olarak tespit edildi. Bu tespitlere göre takibe yakalanmamak için sık sık araç ve telefon değiştiren şebeke üyeleri yollardaki PTS(Plaka Tanıma Sistemi) noktalarının yerini bildikleri için de bu noktaların bulunduğu güzergâhları kullanmıyordu.

KÖSTEBEK KULLANDILAR

Hırsızlık yapacakları yerle ilgili detaylı keşifler yapan şebeke üyeleri bu yerlerin internet ve güvenlik kamerası sistemlerini bir gün önceden veya hırsızlıktan kısa bir süre önce devre dışı bırakıyorlardı. Soyacakları yerlerde çalışan birini elde ederek 'köstebek'  olarak kullanıyor, para trafiği ve nakit akışıyla ilgili detayları öğreniyorlardı. Soygunlardan elde ettikleri altın ve mücevherleri ise İstanbul'da anlaşmalı oldukları bir kuyumcu vasıtasıyla nakit paraya çeviriyorlardı.

BÜYÜKŞEHİRLER HEDEFTE

Jandarmanın tespitlerine göre son derece organize bir şekilde çalışan şebeke özellikle organize sanayi bölgelerini hedef seçiyor, sadece İzmir'de değil İstanbul, Kocaeli, Edirne ve Denizli gibi büyük şehirlerde de hırsızlık yapıyordu.

KISKIVRAK YAKALANDILAR

Jandarma yaptığı operasyonla çete lideri C.Ş ve 12 adamını gözaltına aldı. 2 kişi ise aranıyor. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ruhsatsız silahlar, suçtan elde edildiği değerlendirilen ziynet eşyası ve paralar bulundu. Ayrıca çete üyelerinde. O.Ö'nün evinden FETÖ soruşturmalarında suç unsuru olarak kabul edilen (örgüt lideri Fetullah Gülen'in yazdığı) Sonsuz Nur adlı Kitap da bulundu.

Milliyet.com.tr