Karaağaç Merkez Camii’nde cemaatten toplanan 450 lirayı 105 lira olarak müftülüğe teslim eden imam M.E.Ö. hakkında soruşturma açıldı. İyi niyetinin kurbanı olduğunu söyleyen imam, “Yaşanan her şey tamamen benim hatam” dedi
Camide toplanan paranın bir kısmını sakladığını, müftülük para toplayın dediğinde sakladığı yerden parça parça alarak müftülüğe götürdüğünü söyleyen imamı M.E.Ö., “Niye para toplamadın demesinler diye böle bir şey yaptım. Suççulum, boynum kıldan inçe” dedi

 

YARDIM PARASI İSTENDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı, valilikler aracılığı ile belirli zamanlarda kentlerdeki camilerde, ülkemizde ve yurtdışı genelinde yapımı devam eden kurumlar için yardım talebinde bulunuyor. Kocaeli Valiliği’nin talimatıyla 3 hafta önce cuma günü ülke genelinde yapımı devam eden hayır kurumları için il genelindeki camilerde yardım toplanması için talepte bulunuldu.

 

TUTANAKLA İMZA ALTINA ALINDI

İddiaya göre, Karaağaç’ta da cami çıkışı cemaatten 450 lira yardım toplandı. Toplanan yardım parası, Karaağaç Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyeleri ile cami imamı Mehmet Emin Ö. tarafından tutanakla imza altına alındı. Tutanak ve toplanan 450 lira, Kandıra İlçe Müftülüğü’ne teslim edilmek üzere cami imamına verildi. İmam M.E.Ö. de toplanan yardım parasını ilçe müftülüğündeki ilgili kaleme teslim ederek makbuz aldı.

 

105 LİRA TESLİM EDİLMİŞ

Bu arada camilerden toplanan miktarları merak eden bir dernek üyesi ise ilçe müftülüğünden bilgi talebinde bulundu. Müftülük yetkilisinden Karaağaç Merkez Camii’nden 105 lira toplandığını öğrenen dernek üyesi, paranın tutanak altında teslim alındığını, üyeler ve cami imamının tutanağın altında imzasının yer aldığı söyleyerek yanlışlık olmadığını ifade etti.

 

USULSÜZLÜK TESPİT EDİLDİ

Durum karşısında şüphelenen üye, dernek başkanı ve diğer üyelere danışarak konunun araştırılmasını istedi. Birlikte Kandıra İlçe Müftülüğü’ne giden üyeler, yetkililerle görüşerek konunun incelenmesini istedi. Yapılan kontroller sırasında ise, tutulan yardım tutanağında usulsüzlük tespit edildi.

 

İMAM SAHTE İMZA ATMIŞ

İmam M.E.Ö.’nün evrakta sahtecilik yaparak başka bir tutanak hazırlayıp dernek üyelerinin yerine imza attığı ve müftülük kalemindeki görevlinin kaşesinden yaptırıp makbuzu kaşeleyerek zimmetine para geçirdiği iddia ediliyor. Toplanan 450 lira, gerçek tutanakla imza altına alındıktan sonra M.E.Ö.’nün başka bir tutanak hazırladığı, dernek yöneticilerinin yerine imza atarak toplanan parayı 105 lira olarak teslim ettiği, aldığı teslim makbuzuna da sahte imza ve kaşe ile 450 lira teslim edilmiş gibi gösterdiği belirtildi. Dernek yönetimine de bu makbuzun verildiği kaydedildi.

 

“CEMAATE YANSITMADIM”

Öte yandan yaşananların ardından gözlerin çevrildiği köyün imamı M.E.Ö. de gazetemize yaptığı açıklamada ilginç ifadeler kullandı. Durumun kendisinin iyi niyetinden kaynaklandığını dile getiren M.E.Ö., “Müftülüğün bize verdiği para toplama işini cemaate yansıtmamak isterken başımıza bu olay geldi. Toplanan para bana verilir bende parayı kilitli odada tutarım. Bu durumu cemaate yansıtmam. Müftülük para toplayın deyince de oradan 70-100 TL alır müftülüğe götürürüm. Ben olayın ciddiyetinin farkında değildim” dedi.

 

“TAMEMEN BENİM HATAM”

Bu hadisenin vurdumduymazlık nedeniyle yaşandığını da sözlerine ekleyen imam M.E.Ö., “Yaşananlardan dolayı vicdanım rahat. Caminin 1 kuruşuna göz dikmedim, haramın peşinde olsam başka iş yapardım. Benim hatam imzaları taklit etmem ve cemaat inansın diye müftülük adına kaşe bastırmam oldu. Ancak bundan 4-5 ay öncesine kadar kayıt ya da tutanak yoktu. 4-5 aydır bu işi sıkı tutuyorlar. Suçluyum, bunu cemaate izah edemem, ama Allah’a ederim. 5 yıldır burada, müftülük demesin “niye para toplamıyorsun” diye böyle bir işin içine girdim. Cezam neyse de boynum kıldan ince. Başıma gelen tamamen benim hatam” diye konuştu.

 

SORUŞTURMA AÇILDI

Konuyla ilgili olarak caminin dernek başkanı Kemal Onkun ise şöyle konuştu: “Yaşanan olayla ilgili müftülük devreye girdi ve gerekli soruşturma açıldı. Şimdi müfettişin vereceği raporu bekliyoruz. İyi niyetle yapılmış bir olay da olabilir ve belki de haksızlık ediyoruzdur. İmam iyi niyet doğrultusunda böyle bir olaya kalkışmış olabilir” dedi.