İlker Başbuğ'un çeşitli basın kuruluşlarına yaptığı açıklamada bahsettiği 'Kumpas Üssü' Cengiz Topel Havalimanındaki postane çıktı.

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un  yaptığı açıklamada bahsettiği ve '’TSK aleyhindeki ihbar mektupları oradan atılıyordu' dediği yerin, Cengiz Topel Havalimanındaki postane olduğu belirlendi.

Başbuğ, Gazeteport yazarı Mete Yarar'a yaptığı açıklamada ''MİT ihbar mektuplarını tarafıma iletirdi. Ben de Müsteşar’dan bu isimsiz ihbar mektuplarının hangi askeri personel tarından atıldığının bulunmasını isterdim. Mektuplar hep aynı yerden atılıyordu. Bize kamera kayıtlarını getirdiklerinde, bu personeli bulabileceğimizi söyledim. O postaneden o mektuplar atılmaya devam etti ama görüntüler bize ulaşmadı'' demişti.

MİT ''ARIZALI'' DEDİ

Başbuğ'un bahsettiği TSK aleyhindeki ihbarların, Cengiz Topel Havalimanı yanındaki postaneden atılan mektuplarla gerçekleştiği öğrenildi. Başbuğ, mektupları yazanları ortaya çıkarmak için MİT'e başvurduğunu ancak MİT'in yardımcı olmadığını belirtti. İhbar mektuplarını atanları bulmak için kamera görüntülerini MİT'ten istediklerini belirten Başbuğ bu konudaki yakınmasını şöyle aktarmıştı: ''Yasal yetkimi kullanarak MİT Müsteşarı’ndan talep ediyorum: Diyorum ki; bakın bunların hepsi aynı günlerde, aynı postaneden atılmış. Kamera yok mu orada? Bana bunları atanı tespit edin. Görüntüleri bize verin biz tespit edelim. Zira askeri personeli biz kolayca tanırız. Onu bulsak zaten olayın karargahına gireceğiz. Kumpas ortaya çıkacak. İhbarcının söyledikleri doğru ise yargıya göndereceğim, böylece sorumlular adalete hesap verecek. Ama iftira ve kumpas ise bunu da ortaya çıkaracağım. MİT Müsteşarı 'Peki efendim' diyor, bir hafta sonra 'Ne oldu?' diye soruyoruz, 'Araştırıyoruz' diye cevap veriyor. İki hafta sonra tekrar soruyoruz; 'Arızalıydı' diyor''