AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, haftalık basın toplantısını parti binasında düzenledi. Civelek “Seçimlerin üzerinden bir hafta geçmiştir. Milletimiz sandıklara koşmuştur. Çok güzel bir seçim dönemi yaşadık. Seçimlerin böyle geçmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bugüne kadar ülkemizi karıştırmak isteyenler oldu. 17-25 Aralık’lar herkesin hafızasındadır. Kasetler, montajlar, devletin sırlarının ülke dışına taşınması, faiz lobileri, vaiz lobileri her türlü şeylerle uğraşıldı. Milletimize karşı meydan okuyanları gördük” dedi.

MİLLETİN TOKADI
Millete saldırı olduğunu söyleyen Civelek “Milletin şamarı ülke genelinde yüzde 45,8, ilimizde yüzde 50,7 olarak patladı. Milletimizin iradesi yüzde 90 oranında sandığa yansımıştır. Bir milletin kaderine milli iradesine sahip çıktığını gördük. Bundan sonra sandık sonuçları değerlendirilecektir. Bundan sonra neler yapacağımız noktasında çalışacağız. Milli irademize sahip çıkmak sandıktan çıkan sonuca saygı durmak gerekir” açıklamasında bulundu.

SANDIKLAR KILIÇTIR
Başkan Civelek “Sandıktan çıkan sonucu iyi değerlendirmeyen ve kendi üzerlerine düşeni yapmayanlara ebediyen iktidar olma durumları yoktur. Ebedi muhalefet olarak kalırlar. Milletten biz gereken mesajı aldık. Millet gereğini yapmıştır. Bundan sonra belediyeciliğin gereğini yerine getireceğiz. Bütün herkese hizmet etmeye devam edeceğiz. Hizmetler devam edecektir. Derdimiz Türkiye sevdasıdır. Bugün sandıklar kılıçtır. Millet kendi iradesini göstermektedir” şeklinde konuştu.

SEÇİMLERE HAZIRIZ
Yapılan yerel seçimlerde Başbakanımıza karşı bir mücadele verilmiştir diyen Civelek “Türkiye cihan devletidir. Bu yerel seçimlerin normal bir yerel seçim gibi olmadığını milletin iradesinin sandıkta tecelli etmesi gerektiğini söyledik. Küresel bir devlet olan Türkiye’de her şey yakından takip edilmektedir. Bundan sonraki seçimlerde çok önemlidir. Bu ilk karşılaşmadır. Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler vardır. Bunlara hazırız” ifadelerini kullandı.       

SEÇİMLERE 4 AY KALDI
Yerel seçimlerin geride kaldığını söyleyen Civelek “Hemen seçim sonrasında ilçe ve belediye başkanlarımızı bir araya getirdik. Abartılı sevinç göstergeleri yapılmamıştır. Rozetler belediye başkanlarımız tarafından çıkarılmıştır. Şimdi hizmet zamanıdır. Diğer siyasi partilerde sevinsin. Bir hizmet partisi olan AK Parti görevinin başındadır. Herkese hizmet için çalışıyoruz. Cumhurbaşkanlığına 4 ay kalmıştır. Bu yönde çalışmalar başlamıştır” dedi.

CHP-MHP-PARALEL YAPI
Başkan Civelek “Diğer partiler 30 Mart akşamı lambalarını kapattılar daha yakmadılar. Muhalefetin yapması gerekeni iktidar partisi olarak yapıyoruz. Milletimiz tarafından Cumhurbaşkanı seçilecektir. Diğer partilerin birleşeceği ortak bir aday çıkaracağı kamuoyunda konuşulmaktadır. Zaten yerel seçimlerde CHP, MHP ve paralel yapıdan oluşan bir oluşma karşı mücadele verilmiştir. Biz bu duruma hazırız. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de alacağız. Keramet bizde değildir. Allah’ın izniyledir. Milletimizin duası ile olmuştur” açıklamasında bulundu. 

MHP - CHP TEMASI
Civelek “Milletimizin gönlüne giremeyenler güneş, kumsal ve deniz hattına sıkıştıklarını görmekteyiz. Ülke genelinde ya birinci ya da ikinci parti durumundayız. CHP’ye bakıldığı zaman ise Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan bu yana var olan CHP bazı yerlerde sıfır çekmiş bazı yerlerde 9’ncu olmuştur. İzmit’i, Dilovası’nı kesin kazanacaklarını söylediler. Gölcük’te iddialıyız dediler sonuçlar ortadadır. Hiçbir şey popülist olarak söylenmedi. MHP’nin oyları CHP’ye kaymıştır. İzmit’te yapılan ankette söylediklerimizin hepsi gerçekleşmiştir” şeklinde konuştu.

DOST ALIŞ VERİŞTE GÖRSÜN
Kocaeli’de destan yazdık diyen Civelek “AK Parti bayrağını göndere çektik. Ama aldığımız oyları yeterli görmüyoruz, hedefimizden daha fazlasını alabiliriz. Alkış, heyecan yerine sükunetle oylarımızı artırmak için çalışacağız. Biz her bir ilçemizde, SKM programları çerçevesinde ev ev dolaştık. Sadece SP’li değil, diğer partilerden kardeşlerimizi de ziyaret ettik. Polemik olsun diye söylemiyorum: MHP İl Başkanı 117 bin kişinin ikamet olmadığını belirtip itiraz etti. CHP’liler de 10 bin 500 kişinin İzmit’te ikamet etmediği halde oy kullandığını iddia edip itirazlar yaptılar Ama, yaptıkları dostlar alışverişte görsün başvurularıdır. Biz, alengirli işleri bilmeyiz. CHP, MHP İl Başkanları, seçmenler şuradan taşınmıştır, taşındıkları yerlerde alınan oyları da açıklasınlar. Sandıkta millet onlara ‘Siz bu işi beceremiyorsunuz; siz ancak kendi kendinizle uğraşıyorsunuz.’ mesajını verdi” dedi.

SORUN YOK
Körfez Belediyesi ile ilgili iddialara Civelek, Körfez ilçemizde herhangi bir sorunumuz yoktur. Belediye Başkanımız 5 yıl boyunca çok güzel hizmetler yapacağını söyledi. İlçe danışma meclisinde kalan programlar ise 9 Nisan Kandıra, 11 Nisan Karamürsel, 12 Nisan İzmit, 13 Nisan Gebze, Başiskele, Dilovası ilçe danışma yapılacak.