29 Ekim 1923’de Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, bugün 91 nci yaşını kutluyor. Bugün, Türk ulusunun en büyük bayramı. Cumhuriyetimizin bir asırı devirmesine, artık sadece 9 yıl kaldı.

ATATÜRK’Ü ANLAYIN

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti devletinin her bireyi, her nerede olursa olsun,  91 yıllık Cumhuriyetin gururunu yaşama  hakkına sahiptir. Varlığımızı borçlu olduğumuz Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de daha iyi anlamak ve daha çok sevip, O’na bağlanmak için bu büyük bayram önemli bir fırsattır.

İZMİT’TEKİ TÖRENLER

Resmen dün başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, bugün de coşkuyla devam edecek.  Saat 09.30’’da Vali Güzeloğlu, kutlamaları kabul edecek. Şehit Rafet Karacan Bulvarı’nın Doğu Kışla önündeki bölümünde saat 10.30’da resmi geçit töreni var.  Akşam saat 19.00’da Vali ve eşinin ev sahipliğinde, Başiskele The Ness Otel’de Cumhuriyet Balosu tertiplenecek.

MİNNETTARIZ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimiz bugün 91 yaşında. Atatürk, bu ulusu esaretten kurtardı, kendi vatanında bağımsız ve başı dik yaşamasını sağladı. Ulus için geleceğin yol haritasını çizdi. Atatürk’ü gerçekten sevmek ve daha iyi anlamak, bugün ulusça yaşadığımız sorunlardan kurtulmanın da yegane reçetesidir.