Büyük Birlik Partisi Genel Başkını Mustafa Destici, 18 Ocak’taki BBP İl Kongresi’ne katılacak.
 
Basın açıklaması yapan Büyük Birlik Partisi Kocaeli İl Başkanı Av. Şeref Gönenli, 18 Ocak’ta Wellborn Luxury Otel’de yapılacak olan il kongresine Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin katılacağını söyledi.
 
PKK MEŞRULAŞTIRILIYOR
Yaklaşık iki yıldır Büyük Birlik Partisi olarak, çözüm sürecine karşı olduklarını her ortamda dile getirdiklerini söyleyen Gönenli, “Bu süreçte ne söylediysek, hangi konuda uyarı yaptıysak bu konular milletimize bir bir dayatıldı. Son olarak 25 Kasım 2014 tarihinde Kocaeli’de gerçekleştirdiğimiz “Çözüm süreci mi Bölünme süreci mi” adlı panelde de çözüm sürecinin bölünme sürecine gittiğini, PKK’nın AKP eliyle meşrulaştırıldığını, bebek katili Öcalan’ın serbest bırakılması için zemin oluşturulduğunu, PKK’nın özerklik taleplerinin bu millete kabul ettirmeye çalıştıklarını dile getirdik" dedi.
 
APO POSTERLERİ ASILDI
Konuşmasına devam eden Gönenli, "Geçtiğimiz gün ilimizde yapılan HDP Kongresi’nde de benzer bir süreç milletimiz gözü önünde cereyan etmiştir. Bebek katili Öcalan’ın posterleri asılmış ve lider gibi gösterilmiştir. Oysa Öcalan, Türk Milleti adına karar veren Türk mahkemelerince mahkum edilmiş azılı bir teröristtir. O teröristin posterlerinin bir siyasi partinin kongresinde asılmış olması o siyasi partinin de terör örgütünün uzantısı olduğunu açıkça ortaya koymuştur. Üstelik bu davranış, devletimize ve büyük Türk milletine bir meydan okumadır. Binlerce kişinin katili bu şekilde meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır. Milletimiz bunu hiçbir zaman kabul etmeyecek ve bu hainlik içinde olanları asla affetmeyecektir."
 
DESTİCİ KATILACAK
“18 Ocak’ta yapılacak kongremize Genel Başkanımız sayın Mustafa Destici katılacak ve Kocaelili vatandaşlarımıza hitap edecektir. Tüm gönüldaşlarımızın, Kocaeli ve çevre illerde yaşayan tüm vatandaşlarımızın kongremize katılımını bekliyoruz” dedi.