Gölcük iftarında KOTO üyeleriyle bir araya gelen Başkan Özdağ, ‘Doğu Marmara genelinde işsizlik oranı Düzce’den sonra en düşük olan il Kocaeli. İlimizde işsizlik yok. Ara eleman açığı var’ dedi. TUİK’in açıkladığı en son rakamlalar göre ilimizden işsizlik oranı yüzde 10.1.

Kocaeli Ticaret Odası’nın (KOTO) ilçe iftarları Gölcük ile devam etti. Gölcük Yazlık Ilıca Tesisleri’nde düzenlenen organizasyona odanın Gölcük üyeleri yoğun ilgi gösterirken, ilçe protokolü de KOTO ailesini iftar sofrasında yalnız bırakmadı. Büyük organizasyondan saatler önce ilçeye giden KOTO Başkanı Murat Özdağ ve Meclis Başkanı Bülent Karagöz, yönetim kurulu üyeleri Semih Barış, Hüseyin Cahit Akyol, meclis üyeleri; Volkan Yılmaz, Mehmet Kaya, Osman Özdemir, Mustafa Alkan, Medet Aydın ve ilçenin tanınmış işadamları ile birlikte üye ziyaretleri gerçekleştirdi.

ÜCRETSİZ EĞİTİM VERİLİYOR

Onarca üyeyle birebir görüşerek Ilıca’daki Gölcük iftarına davet eden Başkan Özdağ, istek ve şikayetleri de yerinde dinledi. Gittiği her işletmede uzmanından eğitimin ücretsiz adresi KOTO Akademi’yi gündeme getiren Başkan Özdağ, istenildiği taktirde eğitimlerin işletmelerde de verilebileceğinin altını çizdi. Odanın faaliyetleri ve gelecek planlarıyla ilgili de üyelere bilgi veren Başkan Özdağ, KOTO’nun ‘üye merkezli’ faaliyetlerine hız kesmeden devam edeceğini vurguladı. Gün boyu süren ziyaretlerin ardından Yazlık Ilıca Tesisleri’ne geçildi.

KOCAELİ ORTALAMASININ ALTINDA

KOTO’nun Gölcük’te 993 üyesi olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Başkan Özdağ, “Üyelerimizin zaman kaybını minimuma indirmek ve verimliliğini arttırmak adına Gölcük temsilciliğimiz faaliyettedir. Gölcük’te işsizlik Kocaeli ortalamasının da altındadır. 2013 yılında 3,6 Milyar dolar ihracat yapan Ford da bu ilçede bulunmaktadır. İftarımızı yaptığımız Yazlık Ilıca Tesisi’nin de turizme olan katkısı düşünüldüğünde, Gölcük bizler için çok önemli bir ilçedir” dedi. Başkan Özdağ, akabinde ilimizin ulaşım, işsizlik, sektörlere göre istihdam, yatırım ve nüfusuna dair değerlendirmeler yaptı.

ARA ELEMAN AÇIĞI VAR

Kocaeli’nin, Doğu Marmara genelinde Düzce’den sonra en düşük işsizlik oranının yaşandığı il olduğunu söyleyen Özdağ, “İftar organizasyonumuz öncesi üye işletmelere konuk oluyor istihdamı konuşuyoruz. Görüştüğümüz her 2 işverenden 1’i eleman aradığını söylüyor. İşsizliğin yüzde 50’sini çalıştığı işyerini beğenmeyip farklı iş arayanlar oluşturuyor. Kocaeli’de işsizlik yok sadece ara eleman açığı var” dedi. Özdağ sözlerini, odanın başlıca hizmetleri olan; UR-GE, KocaeliFest, Kayıtlı İstihdamın Teşvik Edilmesi, İşe Dönüş Projesi’ni anlatarak sonlandırdı.

İŞSİZLİK YÜZDE 10.1

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladı en son rakamlalar göre Kocaeli’de işsizlik yüzde 10,1 seviyesinde gerçekleşti. Kocaeli yüzde 10,1 ile işsizlik oranının en yüksek olduğu iller sıralamasında 62. sırada yer aldı. Kocaeli’de işgücüne katılma oranı yüzde 54,8 olup Türkiye genelinde bu oran yüzde 50,8 olarak gerçekleşti. İstihdam oranı Kocaeli’de yüzde 49,2, Türkiye genelinde ise yüzde 45,9 oldu.