Cezaevlerinde anneleriyle yaşayan 0-6 yaş çocukların, temel ihtiyacının karşılanması, enerjilerini doğru kullanabilecekleri oyun alanlarının geliştirilmesi amacıyla hazırlanan "Özgürlüğüm" Projesi'nin ilk olarak uygulandığı iller arasında Kocaeli bulunuyor.
Adalet Bakanlığı Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) ve Worldview Impact Foundation'ın, cezaevlerinde anneleriyle yaşayan 0-6 yaş çocukların, temel ihtiyacının karşılanması, enerjilerini doğru kullanabilecekleri oyun alanlarının geliştirilmesi amacıyla hazırlanan "Özgürlüğüm" tanıtımını yaptı.
 
Cezaevinde kalan annelerin, çocuklarını büyütürken yaşadıkları zorluklarla mücadele etmelerine ve onlarla doğru iletişim kurmalarına katkıda bulunmak amacıyla geliştirilen proje Gebze Kadın Kapalı Cezaevi'nde uygulanmayabaşlanacak.
 
Tanıtımı yapan Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Fuat Arı, Türkiye genelinde yaklaşık 500 çocuğun annesiyle cezaevinde yaşadığını belirterek, "İstanbul'da ise 55 çocuğumuz var. Bunlardan 3-6 yaş grubundaki 24 çocuğumuz kreşten faydalanabilmektedir, 0-3 yaş grubunu da annelerinin yanından ayıramıyoruz maalesef.55 çocuğun sorunlarıyla tek tek ilgileniyoruz. Bu konuda da sivil toplum kuruluşlarının da destek vermesi bizi çok mutlu ediyor. Benim cezaevimde maddi hiçbir şeye ihtiyacım yok. Ancak oradaki çocuğun dışarıdan birilerini görmeye ihtiyacı var. Biz çocukları mümkün olduğunca cezaevinden uzak tutmaya çalışıyoruz. 55 çocuğun hepsinin de 'dedesi' dediğimiz cezaevi müdürümüzün her türlü sorunlarını tek tek bildiğinden eminim." diye konuştu.