AKP’nin ilimizdeki bütün belediye başkanlığı seçimlerinden zaferle ayrılmasının ardından gözler yeni dönemde Kocaelispor için atılacak adımlara çevrildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, seçim öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Kocaelispor’u 2-3 yıl içinde Süper Lig’e çıkaracak formüller üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı.
 
SEÇİMİ AKP KAZANDI
30 Mart Yerel Seçimleri’nin sonucu Kocaelispor açısından da çok önemliydi. İzmit Belediye Başkanlığı’na aday olan efsane başkan Sefa Sirmen, seçilmesi halinde Kocaelispor’u kurtaracağını açıklamış ve Hodri Meydan’ın desteğini almıştı. AK Parti cephesinden bu çıkışa yanıt gecikmemiş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da devreye girerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kocaelispor’u Süper Lig’e çıkmasını istediğini belirterek, seçim sonrası bazı formüller üzerinde çalışacaklarını açıklamıştı. Seçimlerden AK Parti’nin zaferle ayrılması üzerine gözler Bakan Işık’a çevrildi.
 
BAKAN IŞIK NE YAPACAK?
Bakan Işık, Alikahya’da yapımı devam eden yeni stadyum bitene kadar Kocaelispor’u Süper Lig’e çıkarmayı amaçladıklarını belirtmişti. Henüz yeni formülün ne olacağı açıklanmadı. Ancak Kocaelispor’un mabedi İsmetpaşa Stadı’nın satış işlemi tamamlandı. Borç batağındaki Kocaelispor’un küme düşmesi neredeyse kesinleşti. Seçim öncesi Sefa Sirmen’e destek kararı alan Hodri Meydan da tribünden çekildi. Bütün bu gelişmelerin ardından şimdi AK Parti’nin yeni formülle ilgili atacağı adımlar bekleniyor. Yeşil-Siyahlı kulübün geleceği bu ay içinde şekillenecek. Taraftarlar büyük bir merakla AKP’nin atacağı adımları bekliyor.