TRT televizyonu için çekimleri İzmit’te Seka alanındaki platoda devam eden “Filinta” isimli dizi, 23 Aralık Salı günü akşamı saat 19.55’de TRT 1 ekranlarında ilk bölümü ile yayına girecek.
“Bir Osmanlı polisiyesi” olarak tanımlanan dizinin senaryosunu Altuğ Küçük yazdı.  Es Film ve Maya Film ortak yapımı olan dizinin konusu Galata Kadısı Gıyasettin Hatemi ile onun yetiştirdiği Galata Amiri Filinta Mustafa ekseninde geçiyor.   Zeki, yakışıklı, marifetli bir genç olan Filinta Mustafa,  kendisi gibi öksüz ve yetim olan en yakın arkadaşı Ali ile birlikte zaptiye olarak görev yapmaktadır.  Televizyon tarihinin ilk Osmanlı Polisiyesi olan dizi,  Osmanlı hukukunun işleyiş biçimini de anlatacak.
 
DİZİNİN OYUNCULARI 
İlimizdeki çekimlerinde yüzlerce isimsiz figüranın da rol aldığı dizinin başrol oyuncuları ve canlandırdıkları karakterler ise şöyle: Serhat Tutumluer(Boris Zaharyas), Mehmet Özgür(Kadı Gıyasettin Hatemi), Onur Tuna(Filinta Mustafa), Naz Elmas(Azize), Damla Aslanalp(Lara  Zaharyas), Hakan Yufkacıgil(Sansar Cemil), Kayra Şenocak(Hasan), Yosi Mirçzahi(Esad Paşa) Ceren Yılmaz(Hatice)