Yüzlerce dönüm arazi satışa çıkmış durumda. Sanayinin yoğun olduğu Gebze ve Dilovası’nda çok sayıda arazi oldukça yüksek bir fiyata yeni sahiplerini bekliyor.
 
Sanayi ile iç içe olan Kocaeli’de tarım yapılan çok az yer mevcut. Bu arazilerin ise büyük çoğunluğu satışa çıkmış durumda. Tarımdan para kazanamayan vatandaşlar çareyi arazilerini sanayi kuruluşlarına, konut yapmak isteyen müteahhitlere satmakta buluyor. İnternet üzerinde satış yapılan sitelerde Kocaeli’den yüzlerce satılık arsa ilanı görmek mümkün. Fiyatalar ise oldukça uçuk.
 
GEBZE BÖLGESİ
 
Arazilerin değeri sanayi kuruluşlarına olan yakınlığı veya sanayi ve konut imarlı durumuna göre değişkenlik gösteriyor. Sanayinin yoğun olduğu Gebze ve Dilovası’nda çok sayıda arazi oldukça yüksek bir fiyata yeni sahiplerini bekliyor. Kandıra, Başiskele ve Kartepe bölgesinde ise fiyatlar yine yüksek olmasına rağmen ortalaması sanayiye yakın araziler altında bir fiyata satılıyor.
 
DEĞERLERİ YÜKSEK
 
Körfez ve Derince’de ise liman ve depolama alanı kurulabilecek olan arazilerin fiyatlarının oldukça yüksek olduğu görülüyor. Yine bu bölgede sanayi imarlı olan arazilerin değeri de oldukça yüksek. İzmit’te ise iş alanları kurulmaya uygun arsalara yüksek fiyat isteniyor. MİA projesi alanı içinde yer alan veya Alikahya Organize Sanayi bölgesi yakınlarındaki arazilerin değeri oldukça fazla.