IŞİD'in Kobani'de saldırılarını arttırmasını bahane eden bazı gruplar, Gebze, Dilovası, Darıca ve İzmit'i karıştırdılar. Konu hakkında Duayen Ercan Sarıçam sosyal medya hesabı üzerinde ateş püskürdü.
 
Sarıçam, 'Öneriyorum; Kobani bahanesiyle ülkemizi yakıp yıkanları toplayıp topluca oraya gönderin. IŞİD'le savaşıp Kobani'yi kurtarsınlar, hem de bir daha geri gelmesinler'' dedi.
 
Başta Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere, birçok ilde ortalığı yakıp yıkan eylemciler, kamu mallarına da zarar verdi. Protesto gösterilerinde çok sayıda kişi yaralanırken, Mardin, Batman, Siirt, Muş ve Diyarbakır'daki olaylarda 15 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden 15 kişiden 13'ünün kimliği tespit edilebildi.
 
Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Diyarbakır'da askeri birlikler kışlalardan çıkarak şehir merkezine indi
 
GEBZE, DİLOVASI, DARICA VE İZMİT'TE GERGİN SAATLER
 
Gebze’de HDP üyesi bir grup Kobane’de IŞİD’in saldırısını protesto etti, grup daha sonra polise taşla saldırdı.
 
Polisin TOMA ve biber gazıyla müdahale ettiği grup sokak aralarına dağıldı.  Polisin takip ettiği gurup taş atmaya ve etrafa zarar vermeye devam edince olaylar büyüdü. Gebze Osman Yılmaz Trafo meydanından yürüyüşe geçen grup Cuma pazarı üzerinden kent meydanına geldi. Burada açıklama yapan grup daha sonra Kobane’de ki IŞİD saldırılarını protesto etti.  Ardından Atatürk Caddesi üzerine yürümek isteyen grupla polis arasında tartışmalar yaşandı. 
 
POLİS MÜDAHALE ETTİ
Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı protesto gösterisinde grup uzun süre yürümek için direndi. Polis ise grubu yürütmemek için önlemlerin arttırdı. Bu sırada olayla büyüyünce grup polise taş atmaya başlayınca polis TOMA ve biber gazıyla müdahale etti. Ara sokaklara kaçan göstericiler burada da yine taş atmaya ve çevreye zarar vermeye devam etti. Olaylar sırasında bazı dükkanların camları kırılarak tahrip edildi. Polis olay çıkaranları gözaltına almak için yeni ve eski çarşı ile bazı sokaklarda geniş önlem aldı.
 
DİLOVASI’NDA YOL KAPATILMAK İSTENDİ
IŞİD’in saldırılarına bir tepki de Dilovası’nda yaşandı.  Öğlen saatlerinde toplanan kalabalık ellerinde pankart ve dövizlerle yürüyerek kent merkezine geldi. Burada bir süre oturma eylemi yapan grup daha sonra E-5 karayoluna yürüdü. Yola ulaşan kabalık trafiği kesmek istedi ancak polis ekipleri gurubu olay yerinden uzaklaştırdı.  Yürüyüş ve protestolar sırasında polis Dilovası’ndan geniş güvenlik önlemi aldı.
 
KOBANİ NÖBETİ
Öte yandan HDP Kocaeli İl Örgütü’de Kobani’ye gitmeye hazırlanıyor. Bayram boyunca Kobane’de saldırılarını arttırması üzerine HDP Kocaeli İl Örgütü’nden de tepki geldi. HDP Kocaeli İl Örgütü’nün çağrısıyla Kobane’ye otobüs kaldırılacak. Çarşamba günü Kobane sınırında 1 günlüğüne nöbet tutmak için Kocaeli’den otobüs kaldırılacak. İl örgütünün çağrısına il ve ilçelerden katılımların olması bekleniyor.