KÖŞKER NİÇİN ÇIKAR?

27 Mart 2014  Pazar günü gerçekleşecek olan mahalli idareler seçimlerine yönelik siyasi partilerin çalışmaları hızlandı. Kimi adaylarını  ön seçimle netleştirdi, kimi eğilim yoklamaları yaparak nabız yokladı.

Tek amaç  seçimleri göğüsleyecek bir isimle yola çıkmak.

İktidar partisi AKP’de ise temayül (eğilim) yoklamasına gidildi. Elbette bu yoklama kesin karar olmayacak. Farklı kriterlerde aranacak. O nedenle bütün gözler AKP’de diyebiliriz.

Kocaeli’nin diğer ilçelerinde olduğu gibi geçtiğimiz pazar günü  Gebze’de de yapılan temayülde sıralamanın tepesine oturan isim, bizim çok önceleri yazdığımız gibi mevcut Belediye Başkanı Adnan Köşker oldu.

Kimler geçmişti yoklamadan?

Önce  isimlere bir göz atalım, ardından genel değerlendirmemizi yapıp, ‘Adnan Köşker niçin aday çıkar?’ sorusuna yanıt arayalım...

Adnan Köşker’le yarışan isimler İsmail Keskin, Muharrem Ayyıldız,  Okan Kurt, Mehmet Külte, Resul Tat,  Abdurrahman Dede,  Yasemin Özdemir,  Yakup Kaya,  Halim Bülbül,  Kaşif  Şahinkesen,  Abdullah Yağcı,  Abdullah Şahin ve   Mahmut Yandık’tı.

Bu isimlerin tamamına yakınını çok iyi tanıyoruz. Yıllardır bildiğimiz, her biri kendi ölçeğinde değerli olan şahıslardır. Kişiliklerine, karakteristik yapılarına söylenecek söz yoktur. Partileri içinde mutlak önemlidirler.

Ama, yetmiyor.

Siyasi yarışta  Adnan Köşker gibi bir ‘’dev’’ karşısında kriterlerinin yetmediğini  söylemekte gerekir.

Donanım eksikliği de var.

Bir de, şehri-emin için olması gereken yeterlilik eksikliği.

İsimlere dikkat edin.

Neredeyse tamamı Adnan Köşker’in yanında  ‘ amatör  lig’ oyuncusu gibi duruyor. Ki mutlaka AKP’nin genel merkezi de listeyi görünce bizim gibi düşünecektir. Kimi Köşker’in makam şoförü, meclis üyesi, kimi düne kadar Köşker’in eteğinden ayrılmayan birim müdürü, biri de  kırk yıldır siyaset yaptığı  partisine ihanet ederek  geçtiğimiz aylar AKP’ye  katılmış bir  siyasetçi.

Şimdi böyle bir liste içinde Köşker’in birinci çıkamayacağını tahmin edememek siyasi körlük, ruhani cahillik değil de nedir?

Siyasette donanım başka bir şeydir.

Hele de toplumsal dananım çok farklı şey.

Köşker ile temayüle girmek; klas farkı ve  lig farkı değil sadece , ayrıca  ‘akıl tutulmasıdır.’

Peki Köşker AKP’nin Gebze Belediye Başkan Adayı olarak açıklanır mı?

Herkesin merakla beklediği bu.

Biz bu konuyu daha önce gerekçeleriyle yazdık. Çok da açık yazdık.

Evet, Adnan Köşker  partisinin adayı olarak bir kez daha açıklanacaktır, açıklanmalıdır. Zira bir Belediye Başkanı eğer toplum desteği görüyorsa ve dik duruyorsa o insana yeniden hakkı teslim edilmelidir. AKP’de hakkaniyetin olduğunu bildiğimizden Köşker’in tekrar aday gösterileceğini düşünüyoruz.

Zira; bir aday adayının sadece partisi  içinde bilinmesi ve teşkilatça sevilmesi de yetmez.

Ona sırt verecek  millet lazım..Onu seven seçmen lazım. Onu el üstünde tutacak teşkilatı lazım.

Bu siyasi boyuttur. Bir de icraat boyutu var. Cadde de sokakta, çarşıda pazarda, yerin altında üstünde, daha da önemlisi gönüllerde yer edinmiş olması gerekir.

Bugün gelinen noktada Adnan Köşker’in tüm bu  değerleri yakaladığını bilmeyen yok.

Köşker’in insani ilişkilerini, siyasi yatırımlarını, ilçeye kazandırdığı projelerini, hayata geçirdiği yatırımlarını da koyun üst üste...

Halen  bunları  görmeyen kör, bunları dillendirmeyen lal, duymayan ise sağırdır.

Bir de işin daha farklı boyutu var ki, asıl sebep budur..’Kendini yok saymak ve veya kabul etmek:’’ AKP  zihniyeti kendine emek vermiş, davanın mücadelesi içinde olmuş, icraa’nın başı olmuş kişileri kolay kolay harcamaz. Kendini yok saymaz yani.

Demek istediğim şu;  Beğenin beğenmeyin Adnan Köşker yaklaşık beş yıldır Gebze’de elle tutulur, gözle görülür hizmetler gerçekleştiriyor. Çalışmaların tamamına AKP üst yönetimi şahitlik ediyor, açılışlara katılıyor ,takdir ediyor. Bu saatten sonra Köşker’i aday göstermemek AKP’nin Gebze’de kendini inkarı anlamına gelir ki, hiç bir AKP yöneticisi  o tuzağa düşmez. AKP  Gebze’de kendini inkar etmez.

İşte Köşker  bundandır ki, yeniden adaydır Gebze’de.

Kaynak: Nefes Gazetesi