Gebze Belediyesi’nde bir belediye işçisi iş yerinde kalp krizi geçirdi. Bunun üzerine olay yerine çağırılan ambulansla işçi Gebze Medical Park Hastanesi’nde. Hastanede ise acil ameliyat olması gereken işçiden 100 bin lira istendiği iddia edildi. Bunun üzerine devlet hastanesine sevki istenen hastanın ise hastane yönetimi tarafından oyalanarak sevkinin engellendiği belirtildi.

Yaşanan durumla ilgili bir açıklama yapan Hizmet-İş Sendikası, Gebze Medical Park Hastanesi’ne büyük tepki gösterdi. Sendikadan yapılan açıklama şöyle;

Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanlığı Medical Park Hastanesi, hasta ölsün diye bakıyor ifadelerinde bulundu.


Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanlığı yaptığı açıklamada, Gebze Belediyesin de çalışan ve işyerinde kalp krizi geçiren üyelerinin sağlık bakanlığına bağlı 112 ambulans tarafından Gebze Medikal park hastanesinin acil servisine getirildiği , daha sonra yapılan müdahale sonucu 2 damarın yüzde doksan , 1 damarının yüzde yüz tıkalı olduğu söylenerek hastaya açık kalp ameliyatı olması gerektiği ifade edilmiştir Acil servisten giriş yapılmasına rağmen hastadan bu ameliyat karşılığında 100bin TL üzerinde para talep edilmiş , ancak hastanın mali durumunun olmaması sebebi ile bir devlet hastanesine sevki istenmiştir . Sabah saatlerinde kalp krizi geçiren ve 3 damarı tamamen tıkalı olan üyemiz cuma günü mesai saati içinde sevk veya taburcu edilmemiş oyalanmıştır. Cuma gece saatlerinde mesai bitiminde "hastanızı ameliyat yapmayacaksanız alın götürün yoksa sabah erken saatlerde taburcu edileceği" hastane yetkilileri ve doktor tarafından söylenmiştir.

Bu anlamda sağlık sisteminde nasıl bir anlayışın hakım olduğunu özellikle 112 ambulans sisteminde hastayı neden devlet hastanesi değilde özel hastaneye götürüldüğü, acil ve kalp krizi hastası olmasına rağmen neden hastadan para istendiği, kalp krizi geçirmiş üç damarı neredeyse tamamen kapalı bir hastayı parası yok diye neden sevk edilmediği, sonrasında kalp krizi riski devam eden hastayı alın gidin denmesi muhakkak bakanlık ve il sağlık müdürlüğü tarafından sorgulanması, sorumluların hesap vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Hastamızı kendi imkanlarımızla hastaneden çıkarmış ve İstanbul da devlet hastanesinde bin bir zorlukla yatırmasaydık , bu esnada her hangi üzücü durum gerçekleşseydi bütün mesuliyet Hipokrat yeminini unutmuş para göz hastane yönetimi ve bunları denetlemeyen Kocaeli il Sağlık Müdürlüğünde olacaktı.


Ayrıca işyerinde kalp krizi geçiren üyemize işveren bürokratlarının ilgisizliği ve hastane yetkililerine bile bir şey söylemekten aciz davranışları tüm işçiler tarafından izlenmiştir . Kendilerinin veya yakınlarının başına bir durum geldiğinde ortalığı ayağa kaldıranlar, yönetimi altındaki iş esnasında kalp krizi yaşayan gariban işçiye geçmiş olsun dileklerinde başka ilgi gösterilmemesi hasta yakınları ve çalışma arkadaşlarını derinden yaralamıştır" ifadeleri kullanıldı.​