Üniversite, yeni birileriyle tanışmak için en iyi fırsat ortamı.  Kulüp etkinlikleri, ders arası kantin sohbetleri, okul ulaşım araçları ve tabii ki yemekhane resmen sizin arkadaş bulabilmeniz için tasarlanmıştır. Ne zaman nerede kiminle tanışacağınızı asla bilemezsiniz! Ya da tanışma ortamını hazırlamayı... Bunun için  aşağıda sıralayacağımız noktalara özellikle dikkat etmenizde fayda var.  
 
Merdivenler ve asansör
 
“Merdiven ya da asansörde nasıl tanışılır ki?” diyerek geçmeyin. Kaldığınız yurtta, okulda kaçıncı katta olursanız olun diğer katlardakilerle merdiven ve asansörleri ortak kullanacak ve kısa da olsa birlikte zaman geçireceksiniz. Özellikle asansördeki 10 saniye bile iletişim kurmanız için yeterli olacaktır. Bunun için tanışmak istediğiniz kişiye “İyi günler”, “Merhaba”, “Elinizdeki kitabı okudunuz mu?” gibi samimi bir konuşma ortamı hazırlayacak kelimeleri söylemeniz istediğiniz başlangıcı yapmanızı sağlayabilir. 
 
Yemekhane
Hepimiz yemek yiyoruz. Hem de günde 3-4 defa. Ne yapalım ki doğanın kanunu bu :) Üstelik Türk insanının en büyük özelliklerinden biri olan tek başına yemek yiyememe alışkanlığı da çoğumuzda var. Kalabalık sofra insanıyız. Birbirimizi yemeğe davet etmeye bayılırız. Ya da yemek sırasında konuşmaya. Mesela bu tanışmak istediğiniz biri ile olabilir. Gittiği yemekhaneye gidip aynı masaya oturabilir, “Ekmeği/Suyu alabilir miyim?” gibi dikkatini çekecek bir cümle ile orada olduğunuzu belli edebilirsiniz. Yavaş yavaş bir sohbet ortamı başlatmak artık sizin elinizde. Sürekli aynı yemekhanede karşılaştığınız kişiler ile zaten bir süre sonra arkadaş havasına bürünüldüğünü nasılsa yakında anlayacaksınız.   
 
Çalışma noktaları
Yemekhane gibi öğrencilerin her gün belli sıklıkta ziyaret ettiği yerler yeni kişilerlerle tanışmak için birebirdir. Kütüphanede ne kadar aşk ya da dostluğun başladığını bilseniz gerçekten şaşırırsınız. Kütüphane gibi laboratuvarlar, kulüp odaları, kampüs binasının hemen önündeki banklar sizin için yapılmış. İşin en güzel tarafı da bu tür ortamların aynı alanlara ilgi duyduğunuz kişilerle tanışma fıratı sunması. İki kimya aşığının kimya laboratuvarında buhar çıkan bir kazanın önünde dereceleri ölçerken sohbete başladıklarını bir hayal eder misiniz... Ne kadar romantikkk! 
 
Gece gezmeleri
Üniversitedesiniz. Akşamları yurt odanıza tıkılıp kalmanıza gerek yok. Yurttan, sınıftan veya daha önce saydığımız seçenekler ile edindiğiniz arkadaşlarınızla dışarıya çıkabilir dolaşabilirsiniz. Üniversitelerdeki eğlencelere katılabilir, kafelere canlı müzik dinlemeye gidebilirsiniz. Karaoke geceleri var ise çok daha güzel olacak bu akşamlar arkadaş edinmek için en güzel zamanlardır. Unutmayın ki üniversiteye gelen herkesin aklında yeni insanlarla tanışma fikri vardır. Bu yüzden utanmanıza, sıkılmanıza hiç gerek yok. 
 
Duraklar
Her gün onlarca kişi ile aynı yöne doğru ulaşım araçlarını kullanacaksınız. Aracın içinde geçirdiğiniz vakit haricinde yeri gelecek dakikalarca duraklarda bekleyeceksiniz. Ee ne duruyorsunuz? Şöyle bir etrafınıza bakmakta hiçbir sorun yok. Farklı bölümlerde okuyan farklı memleketlerden gelen birçok öğrenci de sizin gibi her gün buralarda zaman harcıyor. Bu zamanı birlikte güzel bir sohbet ile geçirebilirsiniz. Tanışmak istediğiniz kişi için de bindiği otobüsü ve saatini öğrenip bir fark yaratabilirsiniz.
 
Çamaşır odası
Evet farkındayız. Pek ilgi çekecek bir yer değil. Özellikle yurt ve apartlarda binanın bodrum katında olan çamaşırhanelerde tanışma fikri ne kadar cazip olabilir ki? Fakat ömür boyu orada yaşayacak değilsiniz. Önemli olan tanışmaksa çamaşırhane de gayet iyi iş görür. Çamaşır serme, toplama ve katlama sırasında sohbet için bol bol vaktiniz olabilir. Deterjan ve yumuşatıcı kokuları arasında, mis gibi ortam ne de olsa.