Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik Kulübü tarafından düzenlenen ‘ İnci Ertuğrul İle Haber Tadında’ adlı söyleşi bugün gerçekleşti. Kocaeli üniversitesi İletişim Fakültesi 3 Mayıs Amfisi’nde(D-7) gerçekleştirilen etkinliğe İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Alver, Yrd. Doç. Dr. Betül Pazarbaşı, Yrd. Doç. Dr Gürsoy Değirmencioğlu, Yrd. Doç. Dr İhsan Karlı, Yrd. Doç. Dr Selma Koç ve çok sayıda öğrenci katıldı.
 
İnci Ertuğrul konuşmasının başında özgeçmişi ile ilgili bilgiler aktardı. Medya sektöründeki zorluklardan bahseden Ertuğrul, “hedefimiz daha çok okuyucuya, izleyiciye ve dinleyiciye ulaşmaktır” dedi. Bu sektörün zorlukları kadar güzel yönleri de vardır diyen Ertuğrul, “İletişim zor bir iştir insanlarla iki satır laf etmekten çekinen insanlar bu işi seçmemelidirler diyerek “Bu işi yapmadan önce kendimize, ben insanları seviyor muyum? Onların sorunları beni ilgilendiriyor mu? Bu soruları sormak gerekir” şeklinde konuştu.
 
Medyaya genel bakış ve yayıncılık üzerine deneyimlerini öğrencilere aktaran İnci Ertuğrul, Medya kuruluşlarının birer ticari işletme olduğunu ve amaçlarının kar elde etmek olduğunu vurgulayarak, “Bazen başarı için bir kapıyı kırk kez, kırk kapıyı da birer kez çalmak gerekir” dedi. Medya kuruluşlarında çalışmak için iyi bir ekip çalışması yapılması ve çalışmak isteyen kişinin bu çalışmaya uygun olması gerektiğinin altını çizen Ertuğrul, “İletişim ve Medya sektörü işi bireysel yapılan bir iş değildir” diyerek grup uyumuna dikkat çekti. Öğrencilere sektörde bu işin mezunları dışında her alanda mezunların yaptığını söyleyen Ertuğrul, okullu alaylı birçok insanla rekabet etmek zorundasınız fakat bu sizi umutsuzluğa düşürmesin şeklinde konuştu. >P>Öğrencilerden gelen ‘ işinizi rahatça baskı altında olmadan yapabiliyor musunuz?’ sorusuna cevap veren Ertuğrul, “Tabi ki çalıştığım kurumda uymam gereken kurallar var bazen söylemek istediğimi söylemiyorum” şeklinde cevap verdi. Ardından gelen ‘Özel sektörde ve devlet sektöründe çalışmış biri olarak bize bunlar arasında kıyaslama yapabilir misiniz?’ sorusuna ise, İkisinin de iyi ve kötü yanları var devlet sektöründe işiniz garanti ise bu sizin karakteriz özelliklerinize bağlı olarak boş verme, rahat davranma hakkı veriyor, özel sektör de ise, işinizi iyi yapmak zorundasınız bu yüzden her gün daha iyi işler yapmak için çalışıyorsunuz” diyerek cevapladı.
 
 
Fotoğraf: Mustafa Kur-Fatih Okumuş -  Muhabir: Funda Çamli (KOUHA)